Campaniassa friarielli, Roomassa broccoletti, Toscanassa rapini, Pugliassa cime di rapa… rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tätä tummanvihreää, hieman pippurisen makuista kasvista näkyy suomeksi kutsuttavan nauriin naateiksi, mutta kyse ei liene yksi yhteen meillä kasvavasta naurislajikkeesta.
Friariellia käytetään paljon Napolin alueella Campaniassa, missä sitä tarjotaan usein salsicciojen, paikallisten makkaroiden, tai muiden liharuokien lisukkeena. Myös pizzan päällä raakamakkaran kanssa friarielli on erittäin herkullista. Pugliassa taas cime di rapa yhdessä orecchiette-pastan kanssa on yksi tyypillisimmistä alueen ruuista.
Tässä säilykkeessä friariellit on käsitelty niin kuin ne Campaniassa perinteisesti valmistetaan. Tuoreet lehdet paistetaan pannulla kevyesti öljyssä valkosipulin ja peperoncinon kanssa. Voit käyttää friariellit suoraan purkista sellaisenaan tai lämmittää ennen tarjoilua.
Ainesosat: friarielli (broccoletti), auringonkukkaöljy, suola, valkosipuli, peperoncino-chili, happamuudensäätöaine sitruunahappo.
Koko: 210g
Alkuperämaa: Italia
Marrazzon perhe kasvattaa ja säilöö Campanian alueen vihanneksia perinteisin menetelmin kasvusesonkien mukaan. Korkea laatu on heidän tärkein mottonsa ja siihen kiinnitetään tarkoin huomiota aina kasvien siementen valinnasta lähtien. Säilöntä ja säilykkeiden maku tuotetaan parhailla neuvoilla, niillä jotka on saatu omilta vanhemmilta.