Ruoanlaitto

~Hella ja Herkku ~

Ruoanlaitto voi olla mukavaa

Ruoanlaitto lähtee usein siitä, kun se on vain pakko suorittaa. Mutta entäpä, jos siitä tekisi mukavaa ja mielenkiintoista? Sen ei tarvitse tarkoittaa, että keittiössä vietetään joka päivä tuntikausia aikaa. Monet reseptit syntyvät jo puolentunnin aktiivisella työllä ja loput hommasta hoitaa mahdollisesti uuni. Ottamalla myös mausteet haltuun, on mahdollista melko pienelläkin vaivalla tehdä isoilta tuntuvia muutoksia ruokiinsa. Jos käyttääkin toisinaan yrttejä makua tuomassa eikä marinoi ruokaansa grillimausteella. Jo tämä tuo vaihtelua ruokapöytään.

Ruoanlaitto ja reseptit

Kaikkea ei tarvitse osata saati keksiä itse. On täysin hyväksyttävää etsiä netistä inspiraatiota ja sitä löytyykin paljon. Sivustoja on runsaasti, joissa on toinen toistaan maukkaamman oloisia ruokia listattuna. Nimet voivat olla äkkiseltään hämmentäviä, mutta kun niihin tarttuu rohkeasti voikin ruoanlaitto olla yhtäkkiä melkoinen seikkailu suorastaan. Mausteet kruunaavat ruoan, joten niitäkin kannattaa kokeilla ohjeen mukaisesti. Ja nehän löytyvät kätevästi myös netistä, joten niiden perässä ei tarvitse juoksennella pitkin kauppojen hyllyvälejä. Kaupat vain suurenevat ajan myötä ja yksittäisen tuotteen hankkiminen voi käydä jo urheilusuorituksesta.

Herkkukauppa tarjoaakin ratkaisun tähän tuomalla monipuolisen valikoiman tarvikkeita, mausteita ja erityisesti herkkuja suoraan eteesi. Selaaminen on helppoa, millä tahansa laitteella haluatkaan sitten valikoimaamme katsella. Kun ruoanlaiton ottaa haltuun tätä kautta, on helpompi innostua ja jaksaa etsiä erilaisia reseptejä sekä niihin tarvittavia tarvikkeita. On myös hyvä hieman suunnitella, ennen kuin alkaa kokkailemaan ja ehdottomasti lukea ohje loppuun saakka. Muutoin lopputulos ei välttämättä vastaakaan sitä mitä kuvassa luvattiin. Monien kakkujen kohdalla asia tulee selkeästi esiin, jos pyritään oikaisemaan vaikka hyytymisajoissa. Tuloksena voi olla silloin herkullisen makuinen, mutta epämääräisen näköinen kasa kakkua ja sen täytteitä. Toisaalta, pääasia on, että on hauskaa ja jotakin saa aikaan.

Ruoanlaitto
Ruoanlaitto

Mustat oliivit tuovat mukavasti makua moniin ruokiin

Mustat oliivit eivät ehkä ole se suosituin aines, jota moni haluaa lisätä ruokiinsa. Ne tuovat kuitenkin mukavan suolaisen potkun, jolloin sormisuola voidaankin jättää pois kokonaan aterialta. Pitsaan ne sopivat mitä parhaiten eivätkä ne ole huonoja myöskään pataruoissa. Joku tykkää napostella niitä sellaisenaan ja tapaksiin ne toimivat upeasti. Näitäkin on monenlaisia ja maistelua kannattaa suosia. Avoin mieli on monessa asiassa se ratkaiseva tekijä ja niin se on ruoankin kanssa. Lapsetkin oppivat maistelemaan asioita, kun aikuiset näyttävät esimerkkiä ja antavat tarjolle vähän erilaisempiakin makuja.

Tomaatin kanssa mustat oliivit muodostavat jännittävän yhdistelmän ja miksei vaikka maustekastike näistä aineksista syntyisi melko sukkelaan. Ruokaa tehdessään kannattaa siis rohkeasti kokeilla asioita ja monesti jääkaappia tyhjentämällä sekä yhdistämällä ruokia saa aikaan paljon uusia jännittäviä makuelämyksiä. Sitä ei aina arvaisi miten hyvin jotkut maut toimivatkaan yhdessä ennen kuin kokeilee. Kun tilaat siis uusia mausteita netistä, pääset helposti kiinni uusien makujen maailmaan sekä tulet ehkä luoneeksi jotain uutta herkkuruokaa itsellesi ja perheellesi. Tästä voi myös tehdä yhteisen tuokion perheen kanssa. Pienemmätkin lapset osaavat tehdä jo vaikka mitä keittiössä, kun heille antaa mahdollisuuden.

Ruoanlaitto sujuu hyvillä välineillä

Ruoanlaitto on huomattavasti mukavampaa kun ruoka ei tartu kattiloihin tai kauhat eivät väänny lämmetessään. Hyvät välineet ovat kuin maustekastike, ne tuovat kunnon silauksen ja pisteen i:n päälle. Kun voidaan unohtaa välineiden toimimattomuuden kanssa tuskailu, onkin puuhastelu keittiössä jo todella mukavaa. Kun siihen on varautunut ja valmistautunut, ehkä sulkenut puhelimensa tai ainakin asettanut sen äänettömälle, voi touhuta stressaamatta. Kiireessä toki kannattaa valita jokin nopeampi resepti, niitäkin löytyy monia. Esimerkiksi aivan perinteinen kinkkukiusaus syntyy nopeasti uuniin muhimaan. Mutta entä jos sitäkin tuunaisi vähän vaikkapa aurinkokuivatuilla tomaateilla tai erilaisilla mausteilla? Ruoan ei tarvitse aina olla sitä samaa, kun ’ennenkin on tehty näin’ -tyylillä valmistettua. Ruoka voi olla jopa taidetta parhaimmillaan.