Parsarisotto
Annokset Valmistusaika
4ruokailijaa 30minuuttia
Keittoaika Kypsytysaika
20minuuttia 0tuntia
Annokset Valmistusaika
4ruokailijaa 30minuuttia
Keittoaika Kypsytysaika
20minuuttia 0tuntia
Ainekset
Ohjeet
Parsapyree
  1. Tee ensin parsapyree. Napsauta parsoista pois puinen tyviosa. Kuumenna vesi ja voi ja keitä parsoja 3–4 minuuttia, koon mukaan. Laita puolet keitetyistä parsoista hetkeksi jääveteen jäähtymään. Nämä parsat tulevat lopuksi risoton päälle. Säästä keitinliemi.
  2. Pilko loput parsat. Kiehauta kerma ja 0,5 dl parsojen keitinlientä kattilassa, lisää pilkotut parsat ja lämmitä. Soseuta, mausta sitruunamehulla ja suolalla.
Risotto
  1. Aloita risoton valmistaminen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Raasta sitruunan kuori ja hienonna yrtit.
  2. Lämmitä kattilassa tai paistokasarissa öljy ja nokare voita ja kuullota siinä sipuli.
  3. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia niin että riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja hämmennä kunnes riisi on lähes imenyt sen.
  4. Ala lisätä kuumaa lientä kauhallinen kerrallaan ja anna riisin imeä liemi ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä. Kypsennä riisi napakan kypsäksi, se saa jäädä hieman hampaissa tuntuvaksi. Lisää parsapyree.
  5. Paista jäähdytettyihin parsoihin kuumalla pannulla kevyt paistopinta.
  6. Ota risottopannu liedeltä ja sekoita joukkoon voi, yrtit, sitruunankuori, parmesan, suola ja mustapippuri.
  7. Jaa risotto lautasille ja nosta päälle paistetut parsat.
Lisävinkit

Kyytipoika ja muut vinkit.