Fregola-pastaa ja sydänsimpukoita

Fregola (tai fregula) on sardinialainen pasta jota valmistetaan sekoittamalla durumvehnäsuurimoita ja vettä terrakotta-astiassa, niin että muodostuu pieniä pyöreitä palloja. Nämä pienet pastapallot paahdetaan uunissa jossa ne saavat paahteisen ja hieman pähkinäisen maun. Fregolaa voi käyttää keitoissa lisäämässä ruokaisuutta, salaateissa tai lisukepastana. Sardinialaiseen tapaan ne valmistetaan tomaattipohjaisessa kastikkeessa sydänsimpukoiden tai muiden äyriäisten kanssa.

Tulosta resepti
Fregola -pastaa ja sydänsimpukoita
Valmistusaika 1-2 tuntia
Keittoaika 30 minuuttia
Annokset
4 ruokailijalle
Ainekset
Valmistusaika 1-2 tuntia
Keittoaika 30 minuuttia
Annokset
4 ruokailijalle
Ainekset
Ohjeet
  1. Tarkista ensimmäiseksi, että kaikki simpukat ovat eläviä, eli niiden kuori on kiinni. Jos simpukka on auki kopauta sitä kevyesti ja kuoren pitäisi sulkeutua. Jos kuori jää auki heitä simpukka pois. Samoin heitä pois kaikki rikkoutuneet simpukat.
  2. Liota simpukoita kylmässä suolavedessä vähintään tunti (suolaa 1,5 rkl 2 litraan vettä), näin niistä irtoaa mahdollinen ylimääräinen hiekka. Huuhtele simpukat kylmässä vedessä, valuta ja jätä odottamaan.
  3. Laita loraus oliiviöljyä pataan tai korkeareunaiseen pannuun. Kuullota silputut valkosipulit ja murskattu peperoncino.
  4. Lisää tomaatit. Jos käytät kokonaisia tölkkitomaatteja murskaa niitä haarukalla hienommaksi. Hauduttele tomaatteja viitisen minuuttia. Lisää valkoviini ja puolet persiljasilpusta, hauduta toiset viisi minuuttia.
  5. Lisää simpukat pataan tasaiseksi kerrokseksi. Saatat joutua kypsentämään ne kahdessa erässä riippuen padan koosta. Laita kansi päälle ja kypsennä kunnes kuoret ovat avautuneet (n. 4-5 min). Nosta valmiit simpukat reikäkauhalla toiseen kulhoon odottamaan. Heitä pois yksilöt jotka eivät ole auenneet.
  6. Kaada kalaliemi jäljellä olevan tomaattikastikkeen joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää fregola-pasta ja kypsennä kunnes pasta on napakan kypsää. Lisää tarvittaessa suolaa ja rouhaisu mustapippuria. Käytä enemmän kalalientä jos haluat ruuasta keittomaisemman.
  7. Kun pasta on kypsynyt sekoita joukkoon simpukat ja loput persiljasilpusta ja tarjoile heti.
  8. Buon appetito!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *