Hella & Herkku on syntynyt rakkaudesta italialaiseen ruokaan!

Haave omasta italialaisiin ruokatuotteisiin erikoistuneesta herkkukaupasta heräsi 90-luvun lopulla Firenzessä viettämäni vuoden aikana. Opin tuolloin, miltä aito ja laadukas vastapuristettu oliiviöljy maistuu maalaisleivän päällä tai yksinkertaisena salaatin kastikkeena. Miten herkulliselta maistuu pala parmesania tai chiantilainen pihviliha, kun päälle lisätään pari tippaa vuosia kypsytettyä balsamicoa. Halusin tuoda parhaita tuotteita Suomeen ja jakaa italialaisen keittiön iloa ja sitä, miten yksinkertainen voi olla niin mahdottoman hyvää.

Kauppahaaveen piti jäädä vain haaveen tasolle, kunnes asiat loksahtivat kohdilleen ja Hella & Herkun kivijalkapuoti avasi ovensa lokakuussa 2013 Museokadulla Helsingin Töölössä.

Olen kallellani Italiaan, mutta tuotteen kotimaan sijaan tärkeimmät kriteerit ovat laatu ja maku. Useimmat tuotteista on maisteltu omassa kotikeittiössäni ennen kaupan hyllylle pääsyä. Hankin tuotteita pieniltä tuottajilta, joiden valmistusmenetelmät ovat läpinäkyviä ja jäljitettäviä – vaikka sinne oliivipuuhun asti.

Valikoimasta löytyy myös keittiötarvikkeita, pannuja, patoja, kapustoja, raastimia, keittiöpyyhkeitä, servettejä ja ekologisia puhdistusaineita.

Kesällä 2018 avasin kivijalkamyymälän rinnalle kovasti toivotun verkkokaupan. Tervetuloa tekemään ostoksia kotisohvalta käsin. Tai tutki valikoimaa netissä ja piipahda puotiin Töölöön.

Lämmin kiitos kun asioit Hella & Herkussa! Tuet samalla suomalaista pienyrittäjyyttä sekä eurooppalaisia perhetuottajia.

Anna