Viimeisimmät artikkelit

Terveelliset murot aamiaisella
 • 18 Sep, 2022

Moni perhe aloittaa aamunsa muroilla, mutta ovatko ne kaikki terveellisiä? Aamupalan pitää olla sekä täyttävä että ravitseva. Mistä tietää, millaisia ovat terveelliset murot? Paketin kyljestä voi lukea, mitä se sisältää ja sieltä pitäisi ainakin löytyä kuituja ja proteiineja sekä mahdollisimman vähän sokeria. Siksi viljasta valmistetut murot ovat useimmiten hyvä vaihtoehto ja täysjyväiset vielä parempi. Niissä on kuituja, jotka edistävät myös suolen toimintaa. Millaisia ovat terveelliset murot?Täysjyvämurot ovat aina hyvä valinta. Ne voivat olla valmistettu ohrasta, kaurasta, rukiista, tummasta riisistä, maissista tai täysjyvävehnästä.

Mihin paahdetut kurpitsansiemenet sopivat?
 • 12 Aug, 2022

Hyviä ja terveellisiä kurpitsansiemeniä voi syödä sellaisenaankin, mutta paahtaminen tekee niistä entistä herkullisempia. Siemeniä voi paahtaa itse tavallisessa kotiuunissa tai paistinpannulla. Jos haluat paahtaa siemenet pannulla, käytä kuivaa, öljytöntä pannua ja melko kuumaa lämpöä. Mausta halutessasi suolalla ja muilla mausteilla, esimerkiksi chilillä. Kurpitsansiemeniä voi ostaa myös paahdettuina. Valmiiksi paahdetut kurpitsansiemenet ovat nopea ja helppo ratkaisu silloin, kun et halua hikoilla hellan ääressä. Terveelliset ja herkulliset paahdetut kurpitsansiemenetKurpitsansiemenet ovat todella terveellisiä. Niitä voisi kutsua luonnon omaksi ravintolisäksi.

Yacon siirappi on luonnonmukaisena
 • 22 Jul, 2022

Yacon siirappi on maukas ja terveellinen korvaaja makeutukseen valkoisen sokerin sijalle. Miellyttävän makuinen tumma siirappi valmistetaan puristamalla yacon-kasvin mukuloista. Makeutukseen käytettävät sokerit ja siirapit sisältävät paljon kaloreita ja valitsemalla Yaconin makeutusaineeksi saat luonnollista, vähäkalorista ja lisäaineetonta makeutusta. Voit lisätä sitä esimerkiksi aamiaisella jogurttiin tai puuroon, ja sen avulla saat lisättyä rakennetta smoothieesi. Kasvin alkuperä on Perussa, jossa sen käyttö on ollut eri muodoissa perinteenä jo vuosisatojen ajan. Se terveellisempi vaihtoehto - Yacon siirappiSiirappiin kasvista käytetään sen maan alla kasvavat makean makuiset juurimukulat.

Maustetut kahvit ovat suosittuja
 • 14 Feb, 2022

Ripaus jotakin tuttua tai vähän eksoottisempaa tuo maustetut kahvit todellisen kahvinystävän makuhermoille. Nykyään ei tarvitse enää tyytyä juomaan pelkästään tavallista kahvia, vaan sen joukkoon voi sekoittaa ripaukseen jotakin toista kahvimakua. Mainioita makuelämyksiä tulee, jos tavallisen suodatinkahvin sekaan laittaa kardemumma-, suklaa- tai hasselpähkinäsuklaakahvia. Vanilja on sen sijaan ollutkin jo jonkin aikaa vaihtoehtona ja siitä on tullut monen suosikki. Tällaisen makuelämyksen sopivat täydellisesti johonkin tiettyyn ja tärkeään hetkeen tai aivan arkiseen aamuun tuomaan piristystä.

Parhaat salaattireseptit illalliselle
 • 26 Jan, 2022

Parhaat salaattireseptit ovat tietenkin loppujen lopuksi makuasia. Moni salaatti on kuitenkin erittäin suosittu ja maistuu monenlaisille syöjille. Niistä on myös helppo luoda eri makuihin tai eri ruokavalioille sopivia versioita vain yhtä tai useampaa ainesosaa vaihtamalla. Kannattaakin muistaa, että salaateissa voi aina yhdistellä ainesosia oman mielen mukaan valmiiden reseptien sijaan. Voit kuitenkin lukea seuraavaksi muutamasta herkullisimmasta illallissalaatista. Millaisia ovat parhaat salaattireseptit illalliseksi?Täyttävä salaatti voi jo itsessään olla illallinen. Lihaisa ja lämmin salaatti on terveellinen, herkullinen sekä täyttävä.

Oliiviöljy ihovoiteena
 • 08 Dec, 2021

Oliiviöljyllä on terveydelle hyviä vaikutuksia, mutta oliiviöljy ihovoiteena ei kuulosta koivin toimivalta. Aiheesta on tehty tutkimuksia ja on todettu, että oliiviöljy ei kosteuta ihoa. Sen sijaan se toimii jopa päinvastoin eli kuivattaa ihoa. Tämä tapahtuu nimenomaan silloin, jos sitä käyttää 100% öljynä iholla. Sellaisenaan se toimii paremmin ruoanlaitossa. Sen sijaan oliiviöljy toimii hyvin, jos se on yhtenä ainesosana kasvovoiteessa tai -öljyssä. Toisin sanoen, ihonhoitotuotteena se on täydellinen. Millaista kosmetiikkaa oliiviöljy ihovoiteena on?

Helppo aamupala
 • 07 Nov, 2021

Harva jaksaa herättyään alkaa heti valmistamaan suurta aamupalaa itselleen tai perheelleen. Siksi helpot aamupalavaihtoehdot kuulostavat niin houkuttelevilta. Yleensä, mitä nopeammin pääset syömään aamupalasi, sitä nopeammin pystyt kunnolla heräämään kun elimistösi saa kaipaamansa energian päivän aloittamiseksi. Hyvän ravitsevan aamupalan jälkeen, aamu ei tunnu enää niin kauhealta ja ylipäätään koko loppupäivä menee sujuvammin kun sen on saanut aloittaa hyvin. Mutta millainen sitten on helppo aamupala? Helppo aamupala halvallaYksi helppo aamupalavaihtoehto on tietysti hedelmät.

Nopeat leivät arkiaamuun
 • 06 Oct, 2021

Arkiaamut ovat usein kiireisiä, eikä silloin ehdi leipoa, ellei laita kelloa soittamaan reilusti aikaisemmin. Herkullinen aamupala antaa kuitenkin hyvän startin päivään, ja mikä olisikaan sen herkullisempi aamupala, kuin uunituoreet leivät. Nopeat leivät voivat pelastaa arkiaamun etenkin silloin, jos leipä on kotoa loppu. Vaihtoehtoja löytyy monia, eikä itse leipomiseen tarvitse välttämättä käyttää yhtään aikaa aamulla, vaan kaiken voi hoitaa valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana. Nopeat leivät vain paistetaan aamullaHelpoin tapa loihtia maukkaat aamiaissämpylät heti aamulla on tehdä valmis taikina jääkaappiin nousemaan yön ajaksi.

Halpa arkiruoka pitää budjetin kunnossa
 • 22 Sep, 2021

Monille on tärkeää seurata budjettia ruokaostoksia tehdessä. Tästä syystä moni saattaa sortua epäterveellisiin valintoihin, koska he kokevat terveellisen arkiruoan maksavan enemmän. Terveellinen arkiruoka ei aina ole kallista, kun osaa valikoida tuotteet oikein. Kaupasta löytyy myös edullisia vaihtoehtoja niille, jotka haluavat syödä sekä terveellisesti että mahdollisimman halvalla. Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkit siihen, miten halpa arkiruoka muutetaan terveelliseksi. Halpa arkiruoka voi olla terveellistäMoni haluaa ostaa halpaa kotiruokaa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö voisi syödä terveellisesti.

Nopeita välipalaideoita arkeen
 • 14 Sep, 2021

Usein kiireisen ja hektisen arjen keskellä voi tuntua, että toimivia välipalaideoita on vaikea keksiä. Välipala voi kuitenkin olla arkinen ja yksinkertainen. Pääasia, että se on ravitseva, terveellinen sekä siirtää syöjänsä nälkää tunneiksi eteenpäin. Välipalan pääasiallinen tehtävä on antaa energiaa ja hillitä naposteluhimoa ennen pääaterioita. Suositeltavaa on, että välipalat mukailisivat lautasmallia samalla tavalla kuin päivän muutkin ateriat. Välipalaideoita, jotka on nopea toteuttaaJos välipala on tarkoitus syödä niin sanotusti tien päällä, niin sen kannattaa olla helposti mukana kuljetettava.

Tomaattikastike tuoreista tomaateista
 • 13 Apr, 2021

Kastikkeen teko ei ole hankalaa eikä vie liian kauan aikaa. Ellei sitten aloita jo siitä, että maaliskuussa kylvää tomaatinsiemeniä purnukoihin ja odottelee satoa pitkälle kesään. Olivat tomaatit sitten mistä hyvänsä, kannattaa varmistaa niiden olevan kunnolla kypsiä ennen keittämispuuhiin rupeamista. Niiden voi antaa vaikka odottaa pöydällä muutaman päivän verran, varmuuden vuoksi. Tämän jälkeen on hyvä ollakin jo muut tarvikkeet valmiina eli sipuli, öljy valkosipulinkynnet, voi sekä pikkuisen suolaa ja sokeria, unohtamatta tuoretta basilikaa.