Yacon siirappi on luonnonmukaisena

  • 22 Jul, 2022

Yacon siirappi voi korvata sokerin makeuttajana.

Yacon siirappi on maukas ja terveellinen korvaaja makeutukseen valkoisen sokerin sijalle. Miellyttävän makuinen tumma siirappi valmistetaan puristamalla yacon-kasvin mukuloista. Makeutukseen käytettävät sokerit ja siirapit sisältävät paljon kaloreita ja valitsemalla Yaconin makeutusaineeksi saat luonnollista, vähäkalorista ja lisäaineetonta makeutusta. Voit lisätä sitä esimerkiksi aamiaisella jogurttiin tai puuroon, ja sen avulla saat lisättyä rakennetta smoothieesi. Kasvin alkuperä on Perussa, jossa sen käyttö on ollut eri muodoissa perinteenä jo vuosisatojen ajan.

Se terveellisempi vaihtoehto - Yacon siirappi

Siirappiin kasvista käytetään sen maan alla kasvavat makean makuiset juurimukulat. Ne sisältävät runsaasti erilaisia terveyttä edistäviä yhdisteitä ja mukuloiden mehusta valmistetun maukkaan siirapin suosio kasvaa koko ajan. Mukuloiden makeuden ansiota niistä voidaan valmistaa mehua tai siirappia, jälkimmäinen sopiikin mainiosti jälkiruokiin sekä leivonnaisiin korvaamaan sokerin. Suosittelemme kokeilemaan Yacon-siirapin käyttöä myös juomissa, se onkin erinomainen vaikkapa kahvin tai jääkahvin makeuttamiseen.

Luomulaatuinen siirappi on vegaanista sekä rasvatonta, ja siksi se sopii monenlaiseen ruokavalioon. Yacon-siirapin glykeeminen indeksi on alhainen, eli se ei nosta verensokeria, mikä tekee siitä sopivan myös diabeetikoille. Yacon-mukuloiden terveydelle hyödylliset vaikutukset johtuvat niiden runsaasti sisältämistä bioaktiivisista yhdisteistä, lisäksi ne sisältävät tärkeitä mineraaleja. Yhdisteet toimivat myös prebiootteina, jotka edistävät suoliston hyvien bakteerien toimintaa.

Laajoja tutkimuksia myös lääketieteellistä käyttöä varten

Yaconia viljellään elintarvike- ja lääkekäyttöön, kansanlääketieteessä Etelä-Amerikassa sitä käytetään maksa- ja munuaissairauksiin, sekä diabetekseen ja ruoansulatusongelmiin. Monivuotista kukkakasvia kasvia kasvatetaan Andien pohjois- ja keskiosissa. 1980-luvulta lähtien sitä on ryhdytty viljelemään Japanissa, josta se on levinnyt muualle Aasiaan, erityisesti Kiinaan, Etelä-Koreaan ja Filippiineille. Yaconin mahdollisuuksia lääketieteelliseen käyttöön tutkitaan laajasti sen monien hyvien ominaisuuksien ja terveyttä edistävien ainesosien vuoksi.