Tomaattikastike tuoreista tomaateista
- 13 Apr, 2021
Kastikkeen teko ei ole hankalaa eikä vie liian kauan aikaa. Ellei sitten aloita jo siitä, että maaliskuussa kylvää tomaatinsiemeniä purnukoihin ja odottelee satoa pitkälle kesään. Olivat tomaatit sitten mistä hyvänsä, kannattaa varmistaa niiden olevan kunnolla kypsiä ennen keittämispuuhiin rupeamista. Niiden voi antaa vaikka odottaa pöydällä muutaman päivän verran, varmuuden vuoksi. Tämän jälkeen on hyvä ollakin jo muut tarvikkeet valmiina eli sipuli, öljy valkosipulinkynnet, voi sekä pikkuisen suolaa ja sokeria, unohtamatta tuoretta basilikaa.
Kuinka kastike valmistuu?
Tomaattikastike tuoreista tomaateista toimii hyvin myös pakastettuna, joten sitä kannattaa keittää kerralla isompi annos. Itse kastikkeen teko on melko yksinkertainen homma. Ensin pannulle laitetaan kuullottumaan sipulit öljyssä tai voissa. Tämän jälkeen onkin tomaattien vuoro. Ne voi laittaa sellaisenaan pilkottuina tai jos haluaa, voi ne ensin kaltata ja poistaa kuoren sekä siemenet. Myös basilika lisätään pannulle tässä vaiheessa. Mausteeksi hiukan suolaa sekä sokeria ja kastike onkin valmiina hautumaan. Noin 30 minuuttia riittää, jonka jälkeen sen voi vielä soseuttaa. Tosin se toimii loistavasti myös sellaisenaan.