Parhaat salaattireseptit illalliselle

  • 26 Jan, 2022

Ruoka-aineiden pilkkominen.

Parhaat salaattireseptit ovat tietenkin loppujen lopuksi makuasia. Moni salaatti on kuitenkin erittäin suosittu ja maistuu monenlaisille syöjille. Niistä on myös helppo luoda eri makuihin tai eri ruokavalioille sopivia versioita vain yhtä tai useampaa ainesosaa vaihtamalla. Kannattaakin muistaa, että salaateissa voi aina yhdistellä ainesosia oman mielen mukaan valmiiden reseptien sijaan. Voit kuitenkin lukea seuraavaksi muutamasta herkullisimmasta illallissalaatista.

Millaisia ovat parhaat salaattireseptit illalliseksi?

Täyttävä salaatti voi jo itsessään olla illallinen. Lihaisa ja lämmin salaatti on terveellinen, herkullinen sekä täyttävä. Salaattiin saa erilaisia makuja lihaa ja muita lisukkeita vaihtelemalla. Etenkin makeat cashewpähkinät sopivat loistavasti tällaisiin salaatteihin. Niihin voi yhdistellä myös muita kasviksia, joista tomaatit sopivat salaattiin hyvin. Pasta sopii myös täyttävämmän salaatin joukkoon.

Kastike kannattaa valita salaatin ainesosien mukaan. Paistetun tai grillatun lihan kanssa sopii yhteen valkosipulisalaattikastike. Kana-, tonnikala- ja pastasalaateille sopii myös tomaatti-chili-kastike. Sinappikastike ja monet perinteisimmät kastikkeet taas sopivat yhteen hyvin monenlaisten raaka-aineiden kanssa eli ne ovat lähes aina varma valinta. Tarjolla on myös monia muita kastikevaihtoehtoja, joita voi myös rohkeasti yhdistellä oman maun mukaan salaatteihin.

Salaatti ja salaattikastike illallisen lisukkeeksi

Illallisen lisukkeena syötävä salaatti kannattaa valita ruoan mukaan. Tällainen salaatti voi myös olla kevyempi kuin salaatti, joka syödään itsessään illalliseksi. Olipa salaatti millainen tahansa, niin valikoimistamme löydät parhaimmat ja maukkaimmat salaatinkastikkeet. Perinteisten salaatinkastikkeiden rinnalla on myös uudenlaisia makunautintoja, joita voi kokeilla ja maistella, millaisen salaatin kanssa ne ovat parhaimmillaan. Balsamicokastike hunajalla sopii hyvin yhteen juuston kanssa ja balsamico yleensä käy mainiosti myös pihvin kaveriksi.