Oliiviöljy ihovoiteena

  • 08 Dec, 2021

Oliiviöljyllä on terveydelle hyviä vaikutuksia, mutta oliiviöljy ihovoiteena ei kuulosta koivin toimivalta. Aiheesta on tehty tutkimuksia ja on todettu, että oliiviöljy ei kosteuta ihoa. Sen sijaan se toimii jopa päinvastoin eli kuivattaa ihoa. Tämä tapahtuu nimenomaan silloin, jos sitä käyttää 100% öljynä iholla. Sellaisenaan se toimii paremmin ruoanlaitossa. Sen sijaan oliiviöljy toimii hyvin, jos se on yhtenä ainesosana kasvovoiteessa tai -öljyssä. Toisin sanoen, ihonhoitotuotteena se on täydellinen.

Millaista kosmetiikkaa oliiviöljy ihovoiteena on?

Oliiviöljy on mielenkiintoinen tuote, koska sen imeytyminen kestää suhteellisen kauan. Sitä saa hieroa ja hieroa ennen kuin se edes suostuu kunnolla imeytymään. Ihon kostuttamisesta tai huokosten avaamisesta höyryllä ei ole sanottavammin apua. Jos iho on ongelmallinen esimerkiksi akne vaivaa, niin oliiviöljyllä on siinä tilanteessa jopa pahentava vaikutus. Oliiviöljyllä on tapana jäädä ihon pintaan sekä tukkia huokoset ja siitä yleensä seuraa iho-ongelmia.

Mutta millaisessa kosmetiikassa oliiviöljy on täydellinen? Oliiviöljyä käytetään kosmetiikassa varsin taajaan ja siitä on paljon hyötyä. Esimerkiksi se estää ikääntymisen merkkejä. Se sisältää monia antioksidantteja, jotka torjuvat solujen hapettumisreaktioita, joten siitä syystä iho säilyttää nuorekkuutensa. Se siis toimii hyvin kuorintavoiteena sekä pesuaineissa ja saippuoissa. Hoitavat voiteet, joita yrttiterapeutit valmistavat, tehdään todella usein oliiviöljyyn, jolloin se säilyy todella pitkään.

Miten toimii otsonoitu oliiviöljy?

Otsonoitu oliiviöljy on suunniteltu öljyksi, jolla on hoitavia vaikutuksia. Sen huono puoli on siinä, että se on kohtuuttoman kallista eikä sitä yleensä siksi käytetä voiteiden pohjana. Sen avulla kuitenkin moni on saanut apua iho-ongelmiin. Otsonoitu oliiviöljy on antimikrobinen, joten sillä on ihoa uusiva sekä parantava vaikutus. Sillä on voitu hoitaa ruhjeita, finnejä, kynsisieniä, pieniä ruhjeita, jopa märkärupea sekä herpestä. Jos käytät oliiviöljyä vartalonhoitotuotteisiin, siinä paras vaihtoehto on kylmäpuristusmenetelmällä valmistettu.