Nopeita välipalaideoita arkeen

  • 14 Sep, 2021

Terveellinen välipala mukailee lautasmallia.

Usein kiireisen ja hektisen arjen keskellä voi tuntua, että toimivia välipalaideoita on vaikea keksiä. Välipala voi kuitenkin olla arkinen ja yksinkertainen. Pääasia, että se on ravitseva, terveellinen sekä siirtää syöjänsä nälkää tunneiksi eteenpäin. Välipalan pääasiallinen tehtävä on antaa energiaa ja hillitä naposteluhimoa ennen pääaterioita. Suositeltavaa on, että välipalat mukailisivat lautasmallia samalla tavalla kuin päivän muutkin ateriat.

Välipalaideoita, jotka on nopea toteuttaa

Jos välipala on tarkoitus syödä niin sanotusti tien päällä, niin sen kannattaa olla helposti mukana kuljetettava. Esimerkiksi banaani ja pähkinät kulkevat kätevästi mukana töihin, kouluun ja harrastuksiinkin. Molemmissa on kuitua, joka auttaa hillitsemään nälkää. Banaanissa on kaliumia, magnesiumia sekä C-vitamiinia ja pähkinöissä hyviä rasvoja ja proteiinia.

Vaikka joskus nälkäisenä voi unohtaa, niin kannattaa muistaa, ettei makeiset ja välipalat sovi yhteen. Makeiset saattavat jopa lisätä näläntunnetta ja sen vuoksi välipalan kannattaa olla ravitseva. Itse tehty smoothie on helppo välipala. Smoothien voi tehdä esimerkiksi jogurttipohjaan. Siihen voi lisätä marjoja ja esimerkiksi hunajaa tuomaan makeutta. Jogurtista saa proteiinia ja marjoista taas kuituja ja vitamiineja.

Tämän vuoksi välipalat kannattaa syödä

Välipalasta ei kannata tehdä itselleen mörköä. Niiden suunnitteluun riittää yleensä muutama minuutti ja toteutus voi olla hyvinkin yksinkertainen. Kannattaa muistaa, että välipala auttaa säännöllisen ateriarytmin ylläpidossa. Se pitää vireystilan ja mielialan tasaisena koko päivän. Kun keho saa laadukasta ravintoa säännöllisesti, niin se helpottaa myös painonhallintaa. Kun syö säännöllisesti, niin voi paremmin ja jaksaa paremmin.