Mihin paahdetut kurpitsansiemenet sopivat?

  • 12 Aug, 2022

Paahdetut kurpitsansiemenet ripoteltuna marjojen ja jogurtin päälle

Hyviä ja terveellisiä kurpitsansiemeniä voi syödä sellaisenaankin, mutta paahtaminen tekee niistä entistä herkullisempia. Siemeniä voi paahtaa itse tavallisessa kotiuunissa tai paistinpannulla. Jos haluat paahtaa siemenet pannulla, käytä kuivaa, öljytöntä pannua ja melko kuumaa lämpöä. Mausta halutessasi suolalla ja muilla mausteilla, esimerkiksi chilillä. Kurpitsansiemeniä voi ostaa myös paahdettuina. Valmiiksi paahdetut kurpitsansiemenet ovat nopea ja helppo ratkaisu silloin, kun et halua hikoilla hellan ääressä.

Terveelliset ja herkulliset paahdetut kurpitsansiemenet

Kurpitsansiemenet ovat todella terveellisiä. Niitä voisi kutsua luonnon omaksi ravintolisäksi. Niissä on proteiinia lihasten ja muiden kudosten rakennusaineeksi ja kuituja suoliston hyvinvointia varten. Hyvä uutinen sydämelle ja verisuonille on, että näissä siemenissä on runsaasti kaivattuja omega-3-rasvahappoja. Lisäksi niissä on A-vitamiinin esiastetta karoteenia, e-vitamiinia, magnesiumia, kaliumia, mangaania, sinkkiä, rautaa, kuparia ja muita hyvää tekeviä aineita.

Vaikka et välittäisi kovin paljoa terveellisyydestä, paahdettuja kurpitsansiemeniä kannattaa syödä jo pelkästään niiden herkullisen maun ja rapean suutuntuman vuoksi. Niiden maku on monen suuhun sopiva, sillä se on mieto ja täyteläinen. Paahteinen aromi täydentää elämyksen. Maistuvat kurpitsansiemenet sopivat myös pähkinöiden korvikkeeksi, mikä ilahduttaa pähkinäallergikkoja. Mille tahansa siemenillekin voi toki olla allerginen, mutta se on huomattavasti harvinaisempaa.

Käytä paahdettuja siemeniä monella tavalla

Voit syödä paahdettuja kurpitsansiemeniä sellaisenaan. On kiva napostella kourallinen välipalana tai leffaeväänä. Voit ottaa niitä mukaan retkelle tai töihin. Ne sopivat myös moniin ruokiin ja salaatteihin koristeeksi ja mausteeksi. Niitä voi käyttää myös jälkiruokiin tai aamupalajogurtin ja marjojen päällä. Herkullinen wokkiruoka syntyy näin: paista broilerisuikaleita ja ohueksi suikaloituja kasviksia öljyssä kuumalla pannulla, kunnes ne kypsyvät. Lisää mukaan mausteita kuten suolaa, chiliä, korianteria ja liraus seesaminsiemenöljyä sekä pätkittyjä kypsiä nuudeleita. Ripottele lopuksi päälle paahdettuja kurpitsansiemeniä.