Kauniit hampaat kertovat terveydestä

  • 13 Jun, 2024

Kauniita hampaat ovat monelle tärkeät.

Usein valkoiset hampaat liitetään hyvään terveyteen ja monet ovat sitä mieltä, että kauniit hampaat kertovat terveydestä. Jos hammaslääkäreiltä kysytään, niin väri ei välttämättä kerro mitään niiden terveydestä, vaan tarkempi terveys näkyy siinä, että hampaita on hoidettu eikä niissä ole reikiä. Miksi monet tavoittelevat valkoisia kauniita hampaita, jos ne eivät olekaan osa terveyttä? Onko kyse pelkästä pinnallisuudesta?

Ulkonäköpaineet ja kauniit hampaat

Maailmankuva on vääristynyt monella eri tavalla ja ulkonäköpaineet ovat tulleet arkeen, sillä se on nykyinen kauneusihanne. Hoikka vartalo, kauniit hampaat sekä tyylitelty meikki ovat merkkejä täydellisyydestä, jota kohti on siis kurottava tavalla tai toisella. Miten on mahdollista saada kauniit hampaat?

Aina tuntuu siltä, että vaikka miten hampaita harjaa, ne eivät muutu valkoiseksi eivätkä ainakaan puhtaan valkoiseksi. Todellisuudessa aika harvalla on täysin valkoiset sekä tasaiset hampaat, se niin sanottu Hollywood hymy ei ole myöskään näyttelijöille varsin luonnollinen vaan se tehdään erikseen.

Mikä on taikasana, jos haluaa kauniin hymyn? Yksi sanoista on hammasimplantti. Huonot hampaat voi poistaa ja niiden tilalle rakennetaan uusi hammas, joka voi kestää jopa yli 10 vuotta asennuksensa jälkeen. Tästä voit lukea tarkemmin äskeisen linkin takaa.

Miksi kauniit hampaat ovat tavoite?

Kuten sanottu, kauniit hampaat mielletään aina osaksi terveyttä ja se on vuosien mittaan tullut entistä hyväksyttävämmäksi. Hampaita ei tarvitse enää hävetä ja hymyn voi päästää valloilleen, kun tuloksena on lähes täydellinen hymy. Onko hammasimplantti ainoa ratkaisu parhaan hymyn saamiseksi?

Jos tutustut tarkemmin äsken mainittuun sivustoon, niin tarjolla on valkaisua sekä laminaatteja. Pelkkä valkaisu ei välttämättä tuo vielä kaunista hymyä, mutta kuten he sen ilmoittavat, laminaatilla saa hampaista tasaiset ja se onkin askel kohti entistä parempaa hymyä. 

Taustalla oleva kauneusihanne voi tehdä ison loven kukkaroon, jos aikoo hoitaa hammaskaluston hyvään kuntoon sekä korjata joka ainoa hampaan. Ketään ei tosin voi kieltää näin tekemästä, joten siksi vaihtoehtoja löytyykin varsin paljon ja tarjottavat palvelut kannattaakin vertailla hyvin tarkasti.

Miksi ulkomailla toimenpiteet ovat halvempia?

Hyvä kysymys onkin se, että miksi toimenpiteet tuleva useimmiten ulkomailla halvemmaksi. Usein siihen vaikuttaa maan hintataso. Esimerkiksi Turkissa on paljon alan yrityksiä ja he tekevät todella paljon kyseisiä operaatioita vuodessa. Osaaminen sekä laitteet ovat huippuluokkaa, mutta palkat ovat alemmat.

Vaikka esimerkiksi implantti on jo erikoistoimenpide suussa, niin sitä ei ole ylihinnoiteltu vaan hinnat pysyvät hyvällä tasolla kaikesta huolimatta. Implanttia eivät kaikki potilaat voi saada, mutta äskeiseltä sivustolta voi tarkasti lukea, mitä on otettava huomioon, jos sitä harkitsee.

Totta kai ulkomailla toimenpiteen tekeminen on aina tietynlainen riski, mutta se ei ole mahdotonta, jos vertailee klinikoita etukäteen ja ottaa selville, kuinka toimenpiteet ovat onnistuneet. Liian usein uskotaan siihen, että omassa maassa osataan ainoastaan tehdä hammashoito oikein, mutta se ei aina ole koko totuus.

Kauniit hampaat ja hyvä ruokavalio

Jos perusterveys on hyvä, niin silloin on turvallisempi lähteä myös hampaisiin kohdistuviin toimenpiteisiin. Kun säästä ruokamenoista, vaikka syö terveellisesti, saa kerättyä hyvän budjetin hammashoitoja varten. Ostamalla hävikkiruokaa netistä saa ruokaa edullisesti ja tekee myös pitkällä aikavälillä säästöjä.

Perusterveelle ihmiselle hampaisiin liittyviä toimenpiteitä voi täysin suositella. Hyvä ruokavalio auttaa myös toipumisessa, sillä kaikkein pahin vaihe implantin laittamisessa on se, kun hammas tai hampaita otetaan pois. Tutustu, millaisia vaihtoehtoja voi ulkomailta löytyä ja kysy niistä tarkemmin. Se voi olla positiivinen yllätys hinnaltaan.