Helppo aamupala

  • 07 Nov, 2021

Tyypillinen suomalainen aamupala

Harva jaksaa herättyään alkaa heti valmistamaan suurta aamupalaa itselleen tai perheelleen. Siksi helpot aamupalavaihtoehdot kuulostavat niin houkuttelevilta. Yleensä, mitä nopeammin pääset syömään aamupalasi, sitä nopeammin pystyt kunnolla heräämään kun elimistösi saa kaipaamansa energian päivän aloittamiseksi. Hyvän ravitsevan aamupalan jälkeen, aamu ei tunnu enää niin kauhealta ja ylipäätään koko loppupäivä menee sujuvammin kun sen on saanut aloittaa hyvin. Mutta millainen sitten on helppo aamupala?

Helppo aamupala halvalla

Yksi helppo aamupalavaihtoehto on tietysti hedelmät. Ne ovat terveellisiä ja yleensä hyvin edullisia. Hedelmistä saa tehtyä loistavia aamupaloja esimerkiksi, vaikka sekoittamalla niitä maustamattomaan jugurttiin. Toinen edullinen vaihtoehto on monille jo varmasti tutut puurot. Puuro on nopea keittää ja se on hyvinkin ravitsevaa. Puurosta saa myös helposti tehtyä joko makean tai suolaisen aamupalan, riippuen siitä kumpi on sinulle mieleen.

Vielä yksi enemmän tai vähemmän halpa vaihtoehto merkistä ja kaupasta riippuen on täysjyvämurot. Ne ovat myös hyvin terveellinen vaihtoehto, jos niissä ei ole hurjia määriä sokeria, kuten normaaleissa muroissa usein on. Murot yleensä sekoitetaan maitoon, mutta ne käyvät hyvin myös jogurtin kanssa. Näin ne maistuvat kenelle tahansa.

Aamupalan merkitys

Aamupala kannattaa syödä aika pian heräämisen jälkeen, jolloin sen edut tulevat esiin parhaiten. Miksi aamupala sitten on niin tärkeä ihmiselle? Aamupalan syöminen antaa energiaa ja auttaa jaksamaan koko päivän ajan. Se voi auttaa keskittymään ja sen on todettu vaikuttavan positiivisesti verensokeriin ja sen kautta jopa sydänterveyteen.