Halpa arkiruoka pitää budjetin kunnossa

  • 22 Sep, 2021

Monille on tärkeää seurata budjettia ruokaostoksia tehdessä. Tästä syystä moni saattaa sortua epäterveellisiin valintoihin, koska he kokevat terveellisen arkiruoan maksavan enemmän. Terveellinen arkiruoka ei aina ole kallista, kun osaa valikoida tuotteet oikein. Kaupasta löytyy myös edullisia vaihtoehtoja niille, jotka haluavat syödä sekä terveellisesti että mahdollisimman halvalla. Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkit siihen, miten halpa arkiruoka muutetaan terveelliseksi.

Halpaa arkiruokaa padassa

Halpa arkiruoka voi olla terveellistä

Moni haluaa ostaa halpaa kotiruokaa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö voisi syödä terveellisesti. Kaupasta löytyy esimerkiksi sesonkikasviksia, jotka ovat edullisia aina tiettyyn vuodenaikaan. Esimerkiksi kesäisin saat hankittua kurkkua ja tomaatteja huomattavasti edullisempaan hintaan kuin talvella. Tällaiset sesonkivihannekset kannattaa hyödyntää omassa ruokavaliossa, sillä ne mahdollistavat terveellisesti syömisen edullisempaan hintaan. Lisäksi kaupasta löytyy myös sellaisia raaka-aineita, jotka ovat edullisia vuodenaikaan katsomatta.

Edullisia raaka-aineita ovat esimerkiksi suomalaiset perunat, sipulit ja porkkanat. Myös makaronit, riisit, tonnikala ja kananmunat ovat aina edullinen valinta. Lihoista edullisin ja terveellisin vaihtoehto on usein kana. Näitä raaka-aineita yhdistelemällä saa tehtyä maistuvaa kotiruokaa, kuten pataa, pyttipannua tai laatikkoruokaa edullisesti, mutta terveydestä tinkimättä. Kotona tehty ruoka on nimittäin aina terveellisempi vaihtoehto kuin kaupan valmiit einekset.

Halpaa kotiruokaa ilman hävikkiä

Halpa arkiruoka on mahdollista toteuttaa myös niin, että tekee kerralla suuremman erän jotakin ruokaa, kuten makaronilaatikkoa. Samasta ruoasta voi sitten syödä useamman päivän peräkkäin, eikä aikaa tai rahaa kulu siihen, että tekisi uuden ruoan joka aterialle. Myös mahdolliset ylijääneet ruoat kannattaa aina hyödyntää seuraavan päivän aterioita suunnitellessa. Esimerkiksi ylijääneistä perunoista voi valmistaa seuraavalle päivälle perunarieskoja.

Jos tulet ostaneeksi enemmän raaka-aineita kuin mitä yhdessä reseptissä käytät, on hyvä idea hyödyntää yli jääneet raaka-aineet seuraavan päivän lounaalla tai illallisella. Jääkapista löytyviä tuotteita voi käyttää esimerkiksi munakkaaseen, pizzaan tai pyttipannuun. Näin syntyy halpa arkiruoka hävikkituotteista, jolloin sekä luonto että lompakko kiittävät.

Suunnittele viikon ruoat etukäteen

Silloin kun haluaa päästä mahdollisimman halvalla ruokaostoksissa, kannattaa suunnitella viikon ruoat etukäteen. Vinkkejä erilaisiin ruokaresepteihin löydät sivuiltamme, mutta myös sosiaalisen median kautta. Silloin kun selaat paljon ruoka-aiheisia sivustoja netissä, digitaalinen markkinointiviestintä nappaa kopin ja alkaa tarjoamaan sinulle ruoka-aiheisia mainoksia. Saatat löytää entistä edullisempia vaihtoehtoja ja päästä myöskin ruokaostoksissasi tavallista halvemmalla. Kun reseptejä katsoo etukäteen, tulee usein myös syötyä monipuolisemmin.

Kun kauppaan lähtee ostoslistan kanssa, tulee harvemmin tehtyä heräteostoksia. Tällöin matkaan tarttuvat usein vain ne tuotteet, jotka on kirjattu ylös kauppalistalle. Hyvällä suunnittelulla voit siis säästää useita euroja. Osta esimerkiksi tuotteet uuteen herkulliseen reseptiin. Yksi tällaisista uusista suosikkiresepteistämme on makaronilaatikko lihaliemellä. Se ei vaadi paljon raaka-aineita, mutta maistuu varmasti jokaiselle.

Halpa arkiruoka netistä

Etkö jaksaisi käydä taas ruokaostoksilla? Yksi hyvä tapa suunnitella tulevan viikon ruoat on tilata ruokaostokset netistä. Sivuiltamme löydät paljon edullisia raaka-aineita, joiden avulla loihdit terveellistä mutta maistuvaa arkiruokaa. Tilaa esimerkiksi makaronit, murot, Coca Cola ja kahvit samalla kertaa. Voit täyttää kaappisi kuivatuotteilla helposti yhdellä ostoskerralla ja noutaa ne valitsemastasi noutopaikasta.

Netistä ostaessa suurin osa tuotteista on keskivertoa edullisempia, sillä jälleenmyyjämme hankkivat edullisesti sellaisia ruokatarvikkeita, joiden pakkaukset ovat muuttumassa tai parasta ennen -päiväys lähenemässä. Kaikki tuotteet ovat kuitenkin käyttökelpoisia ja aivan yhtä hyviä kuin muutkin kaupan tuotteet.

Halpa arkiruoka ei siis ole aivan mahdotonta toteuttaa. Aina ei ole pakko mennä sieltä terveellisimmästä päästä, kunhan muistaa katsoa kokonaisuutta. Jos kokonaisuudessa suurin osa on terveellisiä valintoja, on ruokaostokset ja oma ruokavalio positiivisella puolella. Muista aina, että terveellinen arkiruoka antaa energiaa koko päivän tehtäviin, joten pidäthän huolta omien aterioidesi laadusta.